In een huiselijke omgeving wennen aan zelfstandig wonen

In het FaseHuis verblijven jongeren die zich voorbereiden op een vorm van zelfstandig wonen. Na een verblijf van ongeveer vier maanden bij Via Almata in Ossendrecht verhuist een jongere naar het FaseHuis in Roosendaal.

Samen met andere jongeren  van het FaseHuis doen ze boodschappen. De jongeren koken en eten samen. De jongeren hebben een eigen slaapkamer en delen de gemeenschappelijke voorzieningen, zoals de badkamer, keuken en tuin. Ze worden intensief begeleid door vaste begeleiders die wisselend in het pand wonen en werken.

De jongeren hebben een dagbesteding (school of werk) in de omgeving. De begeleiding is consistent, continu en intensief en leidt tot een betere aansluiting op de vervolgsituatie. Dat kan (begeleid) zelfstandig wonen zijn, maar ook een verdere training op weg naar zelfstandigheid.

FaseHuis Via Icarus

Het FaseHuis van Icarus is een vervolgtraject op de behandeling in een reguliere JeugdzorgPlus-groep. In een huiselijke omgeving met regels en structuur, wordt een woonplek voor jongeren met een machtiging gesloten jeugdzorg gecreëerd. Het Fasehuis heeft plek voor zes jongeren, jongens én meisjes bij elkaar. Een kleinschalig team van pedagogisch medewerkers is verantwoordelijk voor de behandeling van de jongeren.

Wilt u meer weten?
Of heeft u verdere vragen?

Neem vrijblijvend contact met ons op en wij helpen u graag verder!

Over het Fasehuis

01

Bewonersavonden

Iedere bewoner van het FaseHuis is aanwezig tijdens de bewonersavond. Dan wordt er samen gekookt, gegeten en opgeruimd. We bespreken belangrijke zaken als bijvoorbeeld: omgaan met geld en hoe je voor jezelf moet zorgen. Ook bespreken we de huisregels.

02

Bezoek

Ouders, familie, vrienden en/of vriendinnen kunnen op bezoek komen. Dit moet wel even met de begeleiding overlegd worden. Natuurlijk kunnen de bewoners ook hun ouders, of vrienden of vriendinnen bezoeken.

03

Eigen kamer

Een bewoner kan voor een groot deel zijn eigen kamer naar eigen smaak inrichten. De wasruimte, toiletten, badkamer en keuken worden gedeeld.

04

Geld

De bewoners krijgen van de begeleiding zakgeld en geld voor eten en kleding. Van dit geld moeten de bewoners rondkomen. Ze krijgen daarbij hulp van de begeleiding.

05

Toekomst

Samen met de begeleiders gaan de jongeren op zoek naar een passende vervolgplek, regelen de beschikking of indicatie hiervoor. 

De weg naar structuur
en veiligheid