Stap naar de toekomst: Via Jeugd start met afbreken hekken voormalige jeugdgevangenis

Dag hekken, hallo buitenwereld

Dinsdag 22 maart start Via Jeugd met het verwijderen van de hekken rond het pand van de voormalige jeugdgevangenis Via Het Keerpunt. Er verblijven nu jongeren uit de gesloten jeugdzorg die in behandeling zijn bij Via Jeugd. Met het verwijderen van de hekken zet Via Jeugd de eerste stap naar de toekomst. Via Jeugd vaart een nieuwe koers die nog meer aansluit bij het welzijn van de jongeren die zich bevinden in de gesloten jeugdzorg. Meer openheid sluit hierbij aan. In het voorjaar start de renovatie van het pand binnen zodat er zowel buiten als binnen meer aangesloten wordt bij het welbevinden van de doelgroep.

Nieuwe koers

Naast een andere sfeer neerzetten op het terrein van Via Jeugd wordt er steeds meer ingezet op ambulante begeleiding en behandeling. Liefst thuis in het eigen netwerk en de eigen leefomgeving van de jongere. Mocht het toch nodig zijn om bij Via Jeugd te verblijven dan is het streven de jongeren zo snel mogelijk te laten doorstromen naar de paviljoens waar ze onder begeleiding langzaam kunnen wennen aan de buitenwereld.

 

Laatste hek is een feestelijk moment

Over een week of vijf wordt het laatste stuk van het hek verwijderd. Dat moment zullen wij niet zomaar voorbij laten gaan. Samen met onze jongeren gaan wij het laatste stuk hekwerk weghalen.