Inge Max nog altijd ‘geboeid’ door de job!

Aan het woord is Inge Max (37) uit Bilzen die al 15 jaar professioneel actief is in Het Keerpunt, net over de grens in Cadier en Keer. 

“Het Keerpunt is een justitiële jeugdinstelling (jeugdgevangenis in de volksmond) voor jongeren die iets strafbaars hebben gedaan of daarvan verdacht worden”. Méér zelfs, Het Keerpunt is voor sommige van deze jongeren de laatste kans op een terugkeer in de maatschappij. “Velen hebben immers al een voortraject bij andere instanties achter de rug”.

In Het Keerpunt verblijven jongeren in kort- of langverblijf behandelgroepen. We hebben ook een speciale groep voor enkele van de zwaardere jongens en dit voor maximaal zeven jaar. “Onze motivatie is altijd gefocust op die een of twee op de tien jongeren die uiteindelijk toch op het rechte pad komen en blijven”, zo geeft Inge aan.

Begonnen als stagiaire en nadien groepsleider is zij nu trajectbegeleider en dit van 2 van de 4 groepen jongeren in Het Keerpunt. “Een heel diverse functie waarbij ik de jongens begeleid bij hun terugkeer in de maatschappij“. En dit kan gaan van het zoeken naar huisvesting en/of een job tot andere praktische zaken.

Een job die iets ruimer is dan het complexe en soms verrassende (“je moet er toch altijd alert zijn”) leven achter de tralies. Een job ook, waarbij Inge zich als Belgische heeft moeten aanpassen aan de Nederlandse directheid. “Maar een job die ik niet meer zou willen missen”.

Klik hier om het originele artikel van de Sakosj te bekijken.