Update

Het kabinet maakt zich grote zorgen om het Britse variant van het coronavirus. Deze is nog besmettelijker dan het virus dat we al kennen. Ook over andere varianten bestaan zorgen. Daarom zijn extra maatregelen nodig om deze nieuwe varianten van het virus onder controle te krijgen.

We zetten alles op alles om de zorg voor jongeren optimaal te houden en om Via Jeugd een zo veilige mogelijke omgeving te laten zijn voor de jongeren en onze medewerkers. Wij volgen de regels van de Rijksoverheid op en laten ons adviseren door Jeugdzorg Nederland en NJI.
 

Verlof en bezoek
Het bezoek en verlof kan bij Via Jeugd, met de nodige voorzorgsmaatregelen, door blijven gaan.

Bezoek thuis
Tijdens de lockdown mag een gezin één keer per dag maximaal één bezoeker thuis ontvangen, kinderen tot en met 12 jaar niet meegerekend. Een hulpverlener wordt niet tot het bezoek gerekend. De maatregel maximaal aantal bezoekers thuis geldt dus niet voor hulpverleningscontacten.

We vragen aan ouders/verzorgers dat als een kind thuis is zij u er op toezien dat het kind zo min mogelijk externe contacten heeft en zoveel mogelijk thuis blijft. Op die manier kunnen we de verlofregeling zo houden.

We vragen jongeren, ouders/ verzorgers en medewerkers met klem om de landelijke regels op te volgen om het risico op besmetting thuis en bij Via Jeugd zo klein mogelijk te houden. Zijn er nog vragen? Neem contact met ons op. Wij zijn 24 uur per dag bereikbaar.