Corona

Update Corona en Via Jeugd

We hebben als organisatie te maken met een situatie die we nooit eerder hebben meegemaakt. Onze zoektocht hoe we hiermee zorgvuldig om te gaan is nieuw. Onze eerste zorg gaat uit naar onze jongeren en medewerkers. We willen ervoor zorgen dat zij veilig zijn. Wij volgen daarin zo goed als mogelijk de richtlijnen van het RIVM en vragen aan iedereen om dat ook te doen.

Daarnaast gebruiken we ons gezond verstand, daadkracht en creativiteit om binnen de (on)mogelijkheden die we hebben, de situaties op de groepen zo prettig en veilig mogelijk te houden. Een van de meest moeilijke maatregelen was het (tijdelijk) intrekken van de verloven en bezoeken.

Ouders van onze jongeren maken een extra moeilijke tijd door, dat beseffen we.  Ze zijn op afstand en maken zich zorgen. We proberen hen zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Ouders kunnen natuurlijk ook altijd telefonisch contact met ons opnemen. De belregels zijn verruimd. Onze jongeren fleuren er van op om via (beeld)bellen contact te hebben met het thuisfront.

Natuurlijk weet niemand hoe de toekomst er uit gaat zien.
In de tussentijd maken we er het beste van. Onze jongeren blijven onderwijs krijgen en er zijn elke week extra sportactiviteiten. Een dikke pluim voor onze medewerkers die zich met hart en ziel inzetten om de jongeren te helpen en te steunen.