Beroepsstandaarden, beroepsethiek en tuchtrecht (BBT)

In de interactieve training Beroepsstandaarden, beroepsethiek en tuchtrecht (BBT) leer je de beroepscode voor het sociaal werk, je leert de richtlijnen beter kennen en te gebruiken. De thema's worden aangeboden door middel van verschillende didactische werkvormen. Het leren van en met elkaar staat hierin centraal.

Je wordt uitgedaagd over welke waarden belangrijk voor je zijn bij het uitvoeren van je vak. De deelnemers leren het gesprek te voeren over de waarden van het vak en de normen die daaruit voortvloeien. Je gaat aan de slag met dilemma's uit de dagelijkse praktijk. Deze dilemma's brengen deelnemers in. 

Tijdens deze dag leer je vertrouwd te raken met het toepassen van de beroepswaarden en –normen in het werk en krijg je meer inzicht in het vormgeven van de professionele autonomie. Na de basismodule wordt in de verdiepingsmodule de verbinding gemaakt met de dagelijkse praktijk. 

Je krijgt een concrete methode aangereikt voor het spreken over ethische dilemma’s. Je oefent daarmee zodat je handvatten hebt voor de dagelijkse praktijk. Er wordt ingegaan op jouw verantwoordelijkheden als professional en er wordt aandacht besteed aan het tuchtrecht. Je krijgt meer informatie over de procedure en maakt kennis met beslissingen van het College van Toezicht en het College van Beroep van het SKJ in tuchtzaken.

Wat neem je mee naar de praktijk?

Na het volgen van de training ben je in staat om deel te nemen aan een moreel beraad. Je bent op de hoogte van de beroepsstandaarden en kunt de richtlijnen toepassen in je werk. Je bent je bewust van je verantwoordelijkheden als autonome professional en weet wat het tuchtrecht inhoudt.

Trainers

De trainers van deze opleiding zijn:

  • Vincent Mulders, orthopedagoog generalist, supervisor en docent
  • Keshia Tuhalauruw, opleidingscoördinator, voorheen ervaren jeugdzorgwerker en trainer. 

Overige informatie 

  • Datum: Basistraining 21 mei van 09.00-16.00 uur inclusief lunch
  • Datum: Verdiepende training 18 juni 2024 van 09.00-13.00 uur
  • Kosten: Basistraining: € 350 p.p. inclusief lunch
  • Kosten: Verdiepende training: € 200 p.p. 
  • Incompany: mogelijk op aanvraag 
  • De opleiding BBT is verplicht gesteld door de SKJ en essentieel voor de uitvoering van hulpverlening
  • Accreditatie: SKJ215303 – 16.25 punten

Opleiding Beroepsstandaarden, beroepsethiek en tuchtrecht (BBT)

Ik meld me aan voor de (verdiepende) interactieve training Beroepsstandaarden, beroepsethiek en tuchtrecht of heb interesse in de incompany training