Ervaringen van jongeren en medewerkers

Ontdek onze praktijkverhalen

Via Jeugd levert de meest specialistische jeugdzorg in Zuid-Nederland. Wij ondersteunen jongeren die geen grip meer hebben op de toekomst en meer zorg nodig hebben dan anderen kunnen bieden. Ben je benieuwd naar de ervaringen van jongeren en medewerkers? Bekijk de praktijkverhalen en ontdek wat wij doen!

“De kloof tussen het systeem (JJI) en de maatschappij is te groot. Wat er nodig is om die kloof kleiner te maken is het vergroten van de zelfredzaamheid met extra toezicht en begeleiding van een KVJJ. En dat is het leukste wat er is aan mijn werk.”

Ik ben Renzo, 41 jaar, sinds 2007 werkzaam binnen Via Jeugd voormalig JJI het Keerpunt. Woonachtig in het mooie Maastricht. Nu werkzaam binnen Kleinschalige Voorziening Justitiële Jeugd (KVJJ) in Venlo. Als jeugdzorgwerker heb ik een coachende rol naar het team toe en een pedagogische taak naar de jongeren die bij ons verblijven. Die combinatie, het teamproces en het proces van de jongere maakt het werk interessant en gewoonweg leuk om te doen. Ik krijg er energie van en kom elke dag met plezier naar mijn werk.