Ik heb een klacht

Als je ergens mee zit, ga dan als eerste in gesprek met de groepsleiding of manager van de behandelgroep. Is dit niet de oplossing? Dan kun je de vertrouwenspersonen inschakelen. Die is onafhankelijk en vertrouwelijk en helpt je graag verder. We werken samen met het AKJ. Zij bieden vertrouwenspersonen in de jeugdhulp.

 

Alle (pleeg)kinderen, (pleeg- of groot)ouders en verzorgers die te maken hebben met de jeugdhulp, hebben recht op een onafhankelijke vertrouwenspersoon. Daarvoor kun je terecht bij het AKJ - vertrouwenspersonen in de jeugdhulp. Ondersteuning door de vertrouwenspersoon van het AKJ is gratis. Het AKJ is een zelfstandige stichting, de vertrouwenspersonen zijn niet in dienst van een instelling voor jeugdhulp.

Wat kan de vertrouwenspersoon voor jou doen?
Het kan gebeuren dat je ontevreden bent over de hulp die je krijgt. Als je er niet uit komt met de hulpverlener van de instelling, neem dan contact op met een vertrouwenspersoon van het AKJ. Allereerst luisteren zij naar jouw verhaal. Soms helpt dat al. In ieder geval zal de vertrouwenspersoon je verhaal altijd serieus nemen. Zij of hij informeert je over je rechten en geeft advies. Ook kan de vertrouwenspersoon je ondersteunen bij het opstellen van een klachtbrief en bij een gesprek met de instelling. Via Jeugd heeft een klachtencommissie. De klachtencommissie bestaat uit mensen die niet bij Via Jeugd werken. Voordat de klachtencommissie een klacht behandelt als een formele klacht, zal de bemiddelaar van de klachtencommissie eerst proberen te bemiddelen.

Zo bereik je het AKJ

• Bel naar 088 – 555 1000

• Mail naar info@akj.nl

• Chat met een vertrouwenspersoon via de website www.akj.nl. De chat is open van maandag t/m donderdag van 16.00-20.00 uur en op vrijdag van 15.00-17.00 uur.

Wil je een brief sturen naar de klachtencommissie? Dan is dit het adres:

Klachtencommissie Icarus
Pater Kustersweg 8
6267 NL Cadier en Keer