Ik ben een jongere

Fijn dat je op onze website bent. Binnenkort vind je hier de informatie die je nodig hebt om te weten waar je bent of waar je naartoe gaat. 

Wanneer je vanwege complexe gedragsproblemen meer zorg nodig hebt dan anderen je kunnen bieden, dan is Via Jeugd er voor je. Samen met jou en je omgeving werken we aan een nieuw begin. Ook als het heel moeilijk wordt, staan wij naast je en blijven we samen met jou bouwen aan een veilige toekomst. Het liefst doen we dit vanuit huis of waar je verblijft zodat je in je eigen omgeving blijft. Soms is een kort verblijf nodig.

Ben je benieuwd naar wat ThuisBest inhoudt? Bekijk dan deze pagina
Krijg je gesloten jeugdhulp en ga je naar Via Icarus? Kijk dan alvast hier. 

Een dag bij Via Jeugd

Ontbijt 
Om 8 uur sta je op en start het ontbijt. Om en om dekken jongeren de tafel en ruimen zij deze op.
Van maandag tot en met vrijdag wisselen school, therapie en training elkaar af.
Na schooltijd volgen (sportieve) activiteiten, therapie of interventie. Ook is er tijd om naar huis te schrijven, huiswerk te maken, met de groepsopdracht aan de slag te gaan of TV te kijken.

Avond
’s Avonds eet je samen met de andere jongeren in je groep. Daarna heb je tijd om te leren, voor hobby’s, spelletjes spelen, televisie kijken in de huiskamer of voor gezamenlijke activiteiten. In het weekend is er een speciaal programma.

Naar school
Naar school gaan vinden we belangrijk. Het biedt je regelmaat en kansen voor de toekomst. Om tijdens de behandelperiode ook naar school te kunnen hebben we een school op ons terrein. Dit is een school voor speciaal onderwijs. Alle jongeren gaan hier vanaf dag 1 naartoe. We kijken waar je gebleven bent op je eigen school zodat onze leraren het juiste onderwijs kunnen aanbieden. Hiermee vergroten we de kans op een goede vervolgopleiding of een baan. 

Veelgestelde vragen

Geen antwoord op jouw vraag?