Gezin in Beweging opent vandaag, 28 september, haar deuren in Echt

Sinds maart 2023 is er een duurzame samenwerking tussen Via Jeugd en Gezin in Beweging. Praktijk Gezin in Beweging bevindt zich in Cadier en Keer en opende in 2022 haar tweede locatie in Echt. Nu de 'keuken' in Echt goed warm gedraaid is, ontvangt Gezin in Beweging 28 september, haar gasten om een kijkje te komen nemen. De medewerkers van Gezin in Beweging serveren een 5-gangen verrassingsmenu doorspekt met systeemtheoretische ingrediënten, voorzien van het kenmerkende GiB-sausje.

Via Jeugd in Echt

Op dezelfde locatie in Echt heeft Via Jeugd per 1 oktober een ruimte gehuurd. De wens is om vanuit Echt ambulante behandeling te bieden. We streven ernaar dat we vanaf begin 2024 actief zijn in de regio Echt. 

Over de samenwerking

Preventief werken, ambulante behandeling en systeemtherapie voor jongeren en hun ouders, die problemen ervaren tijdens het opgroeien, zorgen voor minder opnames in de gesloten jeugdzorg. Dankzij de samenwerking met Gezin in Beweging kan Via Jeugd meer jongeren in Limburg en hun netwerk dichtbij huis behandelen en begeleiden. Jongeren kunnen hierdoor in hun eigen omgeving opgroeien, naar school gaan en het sociale netwerk behouden met als uiteindelijk doel om weer grip op hun leven te krijgen. 

Meer informatie over ambulante behandeling vind je hier.