Via Verhaal: "Dalaa, super gedaan je mag enorm trots zijn."

"Met traan in me ogen typ ik deze bericht. Ik wil iedereen bedanken die me afgelopen jaren heeft gesteund en in mij heeft geloofd. Ik moest door lange proces heen gaan en strijden voor mezelf en voor me kleine meisje, veel van jullie hebben me geholpen en daar bij gesteund en mij de motivatie en de kracht gegeven om door te strijden. Het leven is niet makkelijk geweest voor mij maar uiteindelijk doe ik het toch wel en ik wil het makkelijk maken niet alleen voor mij maar voor me kleine prinsesje shaam. Het was een lange weg met jeugdzorg ook maar eindelijk kan ik het boek afsluiten en door gaan met mij studie, werk, mij leven en me dochtertje het beste leven proberen te geven. Bedankt voor iedereen die met mij was in deze hele lange weg en altijd betrokken geweest daarbij."

Afgelopen week ontvingen een aantal collega’s bovenstaand bericht van Dalaa. Zij heeft een lange weg afgelegd om op het huidige punt uit te komen.

Als kind gevlucht uit Syrie en in Nederland weer herenigd met haar moeder. Waarna zij een relatie kreeg met een jongen die regelmatig in contact kwam met politie en justitie. Van hem raakte zij in verwachting. De relatie met haar moeder kwam steeds meer onder spanning te staan en Dalaa liep regelmatig weg. De situatie verergerde en Dalaa zocht hulp bij jeugdzorg. Al snel werd gesproken over een uithuisplaatsing, wat helemaal haar bedoeling niet was. Bang voor de jeugdzorg medewerkers vluchtte zij wederom uit huis. Uiteindelijk is zij toch uit huis geplaatst en kwam via een plek in Groningen uiteindelijk bij Via Jeugd terecht. Hier ontmoette zij goede begeleiders en werd zij gekoppeld aan een ervaringsdeskundige. Dalaa is bevallen van een mooie dochter en werd geplaatst in een moeder-kind huis in Doetichem. Haar dochtertje kreeg een eigen voogd toegewezen.

Met een enorm doorzettingsvermogen en goede steun heeft zij inmiddels 2 diploma’s op zak, haar rijbewijs gehaald en volgt nu MBO juridisch medewerkster. Afgelopen week heeft zij voogdij over haar dochtetertje gekregen en kan het jeugdzorgtraject afsluiten. Iedereen die gesteund heeft ontving dit bericht. 

Dalaa, super gedaan je mag enorm trots zijn.