Via Verhaal: Klaar voor bezoek!

Het was weer zover……..

Afgelopen weekend vond de jaarlijkse “Meet and greet” plaats op de groep de Evenaar. Een mooie dag waarop ouders, broertjes, oma’s en opa’s maar ook vrienden en vriendinnen worden uitgenodigd om eens een kijkje te nemen op de groep. Best spannend zo’n dag voor alle jongeren. Want niemand is hier graag of wilt gezien worden in deze situatie.

"Welkom op de Evenaar, je bent er even maar" 

Maar toch doen we dit en zeggen we altijd "Welkom op de Evenaar, je bent er even maar" ;) Kwetsbaarheid op alle fronten, kinderen die er niet willen zijn en ouders met gevoel van falen. Broertjes en zusjes met verdriet maar ook het besef van dit wil ik niet. Kortom vaak een dag met veel emotie of op de dag zelf of vlak erna de spreekwoordelijke “kater”.

Een aantal weken van te voren worden de uitnodigingen al gemaakt en wordt er toestemming gevraagd aan voogden. Programma bedacht en de organisatie ingelicht. De dag voorafgaande komen de meiden in actie. Er is cake gebakken, taart gemaakt, boodschappen gedaan, de binnenplaats versiert en de groep spik en span gemaakt. Dat laatste is best hilarisch, nooit zin in de corvee taakjes maar dan gebeurt er iets….”Ik ga het game hok eens opruimen en de kast netjes maken????” Normaal zou dit nooit zo spontaan gebeuren.De salades worden samen gemaakt en de BBQ wordt gepoetst; klaar voor het bezoek!

Perspectief muur

Ook dit jaar was er weer iets te doen voor de meiden en hun bezoek. We hadden het plan opgevat om de grote imponerende 'gevangenismuur' vrolijker te maken. Een onderdeel van het groter plan. Samen met een kunstenaar hebben we een plan gemaakt een perspectief muur te maken voor jongeren die ons “bezoeken”.

Het eerste onderdeel is gemaakt een kunstwerk tegen de muur gemaakt door en met jongeren en hun bezoek. Fijn samen werken aan een kleurrijke toekomst.

Groetjes van de jongeren en medewerkers van de Evenaar