Website Initiatief Jeugdhulp Zuid-Limburg vandaag, 18 december, live!

Er is de afgelopen maanden gewerkt aan een gezamenlijke website én een nieuwe huisstijl voor Initiatief Jeugdhulp Zuid-Limburg. En vandaag, 18 december, is het zover. Via Jeugd is een van de deelneemnde organisaties aan dit initiatief.

De website is live. Met de website kunnen we collega’s en verwijzers in Zuid-Limburg beter bereiken en aan het Initiatief Jeugdhulp Zuid-Limburg verbinden. Op de website vind je meer informatie over de 28 deelnemers van het IJZ, het jeugdzorgaanbod en kun je in het deelnemersoverzicht filteren op regio, doelgroep en zorgvorm. Ook vind je er collega-verhalen en meer informatie over verwijzen.

Nieuwsgierig geworden? Neem een kijkje op www.ijzlimburg.nl

Over Initiatief Jeugdhulp Zuid-Limburg

Binnen Initiatief Jeugdhulp Zuid-Limburg (IJZ) werken 28 zorgorganisaties samen om de jeugdhulp beter te maken. Door onze kennis, ervaring en middelen te bundelen, kunnen we meer kinderen, jongeren en gezinnen helpen.

Iedere jongere in Zuid-Limburg kan optimaal thuis opgroeien. Dat is de gezamenlijke belofte. Samen zorgen we ervoor dat iedere jongere die dat nodig heeft, samen met zijn naasten en familie, kan rekenen op passende zorg in de eigen omgeving. Zodat hij zelf kan groeien en zijn krachten en talenten kan benutten om verder te ontwikkelen.

De uitgangspunten:

-       Passende hulp: Elk kind, elke jongere en elk gezin krijgt de hulp die past

-       Snel: We zetten hulp snel in

-       Talent en krachten: We benutten de talenten en krachten van kinderen, jongeren en gezinnen

-       Eigen omgeving: We zetten lichte hulp in waar dat kan en specialistische hulp waar dat moet

-       Op maat: Onze hulp is zo kort als mogelijk en zo lang als nodig