Vanaf nu kunnen we ook samen op zoek naar passende daginvulling bij de start op Kleinschalige Voorziening Justitiële Jeugd Zuid in Venlo

Dankzij de  samenwerking met onderwijsexpertise De Wijnberg kan een jongere bij de KVJJ Zuid starten zonder bestaande daginvulling zoals school, stage, dagbesteding of werk. We gaan wel direct samen op zoek naar een passende vorm van daginvulling.

Daginvulling

Eén van de belangrijke voorwaarden voor het plaatsen van een jongeren op de Kleinschalige Voorziening Justitiële Jeugd Zuid in Venlo was dat de jongere bij de start al een vorm van daginvulling heeft. Daar komt nu verandering in. Als een jongere nog geen daginvulling heeft, zoals school, stage, dagbesteding of werk, dan kijken we samen met onderwijsexpertise De Wijnberg naar de mogelijkheden om dit vanaf de KVJJ op te starten. Dankzij vele ervaringen met jongeren met een complexe onderwijs- en zorgvraag waarbij  De Wijnberg gebruik maakt van een groot netwerk, kan de KVJJ Zuid deze jongeren naast begeleiding en behandeling nu ook een passende daginvulling bieden. 

Meer kans

Deze samenwerking biedt meer jongeren met een strafrechtelijke maatregel (die voldoen aan de eisen voor een plaatsing in de KVJJ Zuid) een kans voor de toekomst. We zijn erg blij met deze ontstane samenwerking, die een springplank zal zijn voor de ontwikkeling van onze jongeren in regio Venlo.

Meer informatie

Heb je vragen of wil je meer weten over deze samenwerking? Neem dan contact op met Colinda Serie (colinda.serie@viajeugd.nl) of Rosanne Hussaarts (rosanne.hussaarts@viajeugd.nl)