Via Verhaal: Ongekend gas geven tijdens de Sport & Spel vakantieweek

Weer of geen weer, altijd Via Jeugd Weer! Regen, zon en wind. We hebben het allemaal gehad deze week, maar iedere groep was goed vertegenwoordigd tijdens de Sport & Spel vakantieweek van Via Jeugd.

Afgelopen week hebben de groepen weer ongekend gas gegeven op het terrein. Olympische records zijn gesneuveld, de banden van de velgen gefietst, de zolen onder de schoenen vandaan gerend en het water verdampte bijna in het zwembad toen R. aka “Pietertje van den Hoogenband” met ongekende slagen als een torpedo door het water schoot!

Time to beat
De Specht was als eerste aan de beurt om een “time to beat” neer te zetten. T. was extra vanmorgen vroeg vanuit het verlofadres ingevlogen, om deel te kunnen nemen aan de triathlon. De Specht werkte als een perfect afgestemde tandem samen, waarbij De Molukse wervelstorm Rein van zich liet spreken. Samenwerking was daarbij het sleutelwoord! Plus 1 punt!

De Zonneheuvel was de groep die zich vastbeet in deze tijd. De Belgische “Jerommeke” had de wattages perfect uitgerekend die er getrapt moesten worden op de mountainbike en was B. de kleine tsunami in het zwembad die ervoor zorgde dat de tijd van Specht werd verbeterd!

Vervolgens was het de beurt aan de Wielewaal. Helaas geplaagd door een hernia, maar de ongekende inzet, zorgde ervoor dat ze in de buurt bleven van de tijd van de Specht.

Met Bellevue kwam er een hele goede uitdager voor de dag, echter liep de doorwissel machine vast en had de arbeidsrustverhouding beter gekund, waardoor de kids geen tijd hadden om te herstellen van de ongekende inspanning.

Zwevend over het asfalt
De Evenaar en de Buizerd wisten wat hun te wachten te stond. De tijden waren bekend, parcours was verkend en de sterkte/zwakte analyse was gemaakt! Eerst de Evenaar, waarbij I. als een ware marathonloper over het asfalt van Via Jeugd zweefde. Je hoorde en zag hem niet, zo snel was hij. Daarmee was de koers ingezet en namen de dames het super goed over. Als ware zeemeerminnen bewogen ze door het water en werd de snelste tijd van de dag neergezet!

De Buizerd verscheen met drie man sterk aan de start. Door een weloverwogen verdeling van de krachten, bleven ze dicht bij de tijd van de Evenaar, maar hebben ze zich hier nipt op stuk gebeten. Nog een laatste inspanning van “Pietertje” zorgde nog voor een grote golf in het water, maar mocht niet baten. Ze eindigen als 2e op 15 seconden van de uiteindelijke winnaar, De Evenaar!